Lindholm Å

Leveringssted tæt på Limfjorden
700 meter til Limfjorden

Det mest normale begyndelsested på Lindholm Å er fra Nørresundby. Levering på græsarealet overfor Kano- og Kajakklubben Limfjorden, Thistedvej 112, 9400 Nørresundby.

Skal Limfjorden udforskes, så er en start fra Lindholm Å en super god ide. Der er kun 700 meter til Lindholm Å løber ud på Limfjordens nordside. Tager med mod vest når man kommer ud i Limfjorden, så kommer man bagom Egholm. Bagsiden af Egholm er forholdsvis lavvandet og uden trafik af større motorbåde, sejlbåden mv.

Lindholm Å er velegnet til havkajak, dobbeltkajak, Stand Up Paddleboard og kano hvis man tager mod strømmen til at starte med.

Ture fra Lindholm Å
Inspiration

Eksempler på ture fra Lindholm Å.

Ture fra Lindholm Å minder meget om ture fra Aalborg Sejlklub, men da udgangspunkter er på nordsiden af Limfjorden er det mere sikkert, da strømforhold, trafik på vandet og vanddybden er bedre egnet til de fleste nybegyndere.

Tur til Egholm: Lindholm Å ligger ca. 1,5 kilometer fra Egholm. Hvis turen skal også skal være rundt om om Egholm er på ca. 11 kilometer ekstra. Man skal dog være opmærksom på at vandet omkring Egholm er meget lavt og man ofte er nød til at holde afstand til bredden. Det er en fordel at vælge et tidspunkt / en dag med højvandstand. Turen rundt om Egholm, kan ved lav vandstand, blive en del længere.

På Egholm er der en primitiv lejrplads med shelter og bålplads, som er et besøg hver. Det er ikke muligt at booke pladsen og der kan være en del besøgende i løbet af sommeren. Der er desuden også afmærkede vandreruter på Egholm.

Egholm er en naturperle midt i Limfjorden!

Tur ind mod Centrum: Der er 3-4 kilometer i til Centrum og fra nordsiden af Limfjorden oplever du Aalborg Centrum på afstand og oplever det flotte view ind mod Aalborgs havnefront, med blandt andet Musikkens Hus, Utzon Center, Aalborg Havnebad og Jomfru Ane Parken. 

Ved Limfjorden omkring Aalborg kan der godt være en del strøm, specielt ved broerne.

Tur til Gjøl Havn: Turen til Gjøl Havn er en tur på ca. 15 kilometer. Gjøl Havn er en hyggelig havn, som blandt andet kan byde på spisesteder med udsigt over Limfjorden, Brugsen der ligger ca. 1 kilometer fra havnen og der er også flere vandre- og cykelruter i området omkring havnen.

Det er en god ide at tage turen til Gjøl Havn, ved først at tage til Egholm og derefter tage mod vest, da det her er det korteste vej til at krydse Limfjorden.

Tur til Nibe: Turen til Nibe er på ca. 20 kilometer og er en flot natur oplevelse. Nibe er en hyggelig by med et skønt havne miljø. Her er også mulighed for forskellige vandreture, blandt andet i Skalskoven, det er også her Nibe Festival afholdes.

En fantastisk cykelrute til Aalborg. Fra Nibe til Aalborg er der, langs Limfjorden, en skøn cykeltur til Aalborg.

Det er også muligt at få hentet det lejede udstyr i Nibe og eksempelvis få leveret cykler til cykelturen tilbage til Aalborg.

Tur fra A til B

Der er mulighed for en anden slutdestination.

I den forbindelse er det oplagt at leje cykler/mtbs til at komme retur til begyndelsestedet.

Ved leje af cykler vil de blive leveret ved jeres slutdestination. Leje af citybike til 150,- pr. stk. og mountainbike og el-citybike koster 250,- pr. stk inklusiv levering og afhentning. 

da_DKDansk